Teknisk designer

Grafisk tekniker tjekker billede

Erhvervsuddannelsen til teknisk designer har som overordnet formål, at eleverne gennem skoleundervisning og praktik opnår viden og færdigheder inden for følgende områder:

  • Fremstilling, arkivering, administration og formidling af teknisk dokumentationen inden for industriel produktion
  • Fremstilling, arkivering, administration og formidling af teknisk dokumentationen inden for bygge- og anlægsområdet

Eleven skal nå de uddannelsesmål, som er fastsat for det speciale, som eleven har valgt. Uddannelsen afsluttes med et af følgende specialer: Teknisk designer - industriel produktion eller Teknisk designer - bygge og anlæg.

Hent pjecen til virksomheder

Hent pjecen til elever

Teknisk designer - bygge og anlæg

En teknisk designer med speciale i bygge og anlæg arbejder med den tekniske dokumentation ved udførelse af konstruktioner og beregninger i forbindelse med projektering af byggeri og byggesagsbehandling Den tekniske designer anvender CAD-systemer samt animation og grafik til teknisk illustration og præsentation af løsningsforslag.

En teknisk designer med speciale i bygge og anlæg kan arkivere og administrere alle former for teknisk dokumentation herunder systematisk arkivering og administration af tegninger, filer og dokumenter. Derudover kan den tekniske designer følge op på tidsplaner herunder anvende brancherelaterede planlægningsværktøjer og indgå i forandringsprocesser ved optimering og effektivisering af arbejdsopgaver.

Bliv godkendt som praktiksted

Fakta om uddannelsen til virksomheder

Teknisk designer - industriel produktion

En teknisk designer med speciale i industriel produktion arbejder med den tekniske dokumentation ved udførelse af konstruktioner og beregninger, der relaterer sig til fremstilling og industriel produktion. Den tekniske designer anvender CAD-systemer samt animation og grafik til teknisk illustration og præsentation af løsningsforslag.

En teknisk designer med speciale i industriel produktion arkiverer og administrerer alle former for teknisk dokumentation herunder systematisk arkivering og administration af tegninger, filer og dokumenter. Derudover kan den tekniske designer følge op på tidsplaner herunder anvende brancherelaterede planlægningsværktøjer og indgå i forandringsprocesser ved optimering og effektivisering af arbejdsopgaver.

Bliv godkendt som praktiksted

Fakta om uddannelsen til virksomheder

Kontakt

Jørn Hedin

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 61

Mobil

40 68 11 61

E-mail

jqh@iu.dk