Procesoperatør

Procesoperatør tjekker skærme
Procesoperatør indstiller maskine
Procesoperatør tjekker maskine

Procesoperatøren overvåger og vedligeholder større, automatiske produktionsanlæg i industrivirksomheder, der bl.a. producerer medicin, mad, maling, cement, kemikalier og isolationsmaterialer. 

Procesoperatøren opbygger, indstiller og styrer anlæggene, monterer udstyr samt finder og retter fejl, så anlæggene kører, som de skal. Procesoperatøren udtager også prøver og laver kemiske og fysiske analyser af råvarer og færdige produkter. Procesoperatøren griber ind ved afvigelser fra normal drift og rapporterer om det, hvad enten der er tale om ændringer i råvarer eller fejl i maskineriet, for løbende at sikre, at der produceres den rigtige mængde med den rette kvalitet.

Endelig udarbejder procesoperatøren teknisk dokumentation samt analyserer produktionsforløbet for at medvirke til at finde løsninger til, at produktionen fungerer så effektivt som muligt.

Uddannelsen kan sluttes på trin 1 som procesarbejder, eller på trin 2 med enten specialet "procesoperatør" eller "procesoperatør med speciale i pharma & fødevareingrediens". 

Kan tilrettelægges særlige forløb for voksne over 25 år (EUV).

Kontakt

Karen Juul Thomsen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 71

Mobil

22 93 29 98

E-mail

kjt@iu.dk