Lastvognsmekaniker

 

Erhvervsuddannelsen til lastvognsmekaniker har som overordnet formål, at eleverne gennem skoleundervisning og praktik opnår viden og færdigheder inden for følgende områder:

  • Service, vedligeholdelse og reparation af køretøjer over 3.500 kg
  • Udviklingen inden for motorteknologi, styresystemer, alternative brændstoffer, transmission og brændselscelleteknologi, der er relevant for lastvognsområdet

Uddannelsen er trindelt og kan afsluttes efter trin 1 eller med specialet lastvognsmekaniker. Uddannelsen kan gennemføres med talentspor og som eux.

Lastvognsmekaniker

Lastvognsmekanikeren udfører komplekse fejlfindings- og reparationsopgaver samt vedligeholder lastvognes dieselmotorer, indsugnings- og udstødningssystemer, bremsesystemer, komfort- og sikkerhedsudstyr.

Bliv godkendt som praktiksted

Fakta om uddannelsen til virksomheder

Lastvognsmontør

Lastvognsmontøren gennemfører klargøring af lastvogne til syn, udfører service, vedligeholdelse og reparation på styretøj og undervogn, transmissionssystemer, dieselmotorer, køle- og airconditionanlæg, samt udfører ukomplicerede fejlfindingsforløb på elektriske systemer på lastvogne og busser.

Bliv godkendt som praktiksted

Se en film om uddannelsen

Dansk Metal har i forbindelse med kampagnen ”Fremtiden er Faglært” fået lavet nogle film, der følger unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse. I filmene fortæller de unge om deres helt personlige erfaringer med deres uddannelsesvalg.

Mød Rasmus som er i lære som lastvognmekaniker

Kontakt

Anders Hiort Hansen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 63

Mobil

22 35 35 26

E-mail

ahh@iu.dk