Køletekniker

En køletekniker beskæftiger sig med alle former for køleanlæg og varmepumper. Uddannelsen er trindelt og indeholder følgende to trin:

  • Køleassistent (trin 1) hvor hovedforløbet har en varighed på 1 år og 6 måneder, hvoraf skoleundervisningen udgør 15 uger fordelt på to skoleperioder
  • Køletekniker (trin 2) som varer yderligere to år, hvoraf skoleundervisningen udgør 20 uger fordelt på mindst to skoleperioder

Køleassistent

Som køleassistent arbejder du med de mere rutine præget opgaver inden for branchen. Det omfatter både køleanlæg og varmepumpeanlæg. Du lærer at installere og vedligeholde simple anlæg. Du arbejder med anlæg i alle størrelser fra små køleskabe til store industrianlæg.  

Bliv godkendt som praktiksted

Se hvilke skoler der udbyder uddannelsen

Uddannelsen giver adgang til disse videregående uddannelser

Køletekniker

Som køletekniker arbejder du med køleanlæg og varmepumpeanlæg. Du lærer at rådgive kunden og at installere, vedligeholde og reparere anlægget. Du arbejder med anlæg i alle størrelser fra små køleskabe til store industrianlæg. På uddannelsen lærer du også om klimaanlæg. Indeklima har betydning for vores arbejdsmiljø, og du lærer at måle og vurdere indeklimaet, så du kan indstille klimaanlæg i store bygninger.

Bliv godkendt som praktiksted

Fakta om uddannelsen til virksomheder

Se hvilke skoler der udbyder uddannelsen

Uddannelsen giver adgang til disse videregående uddannelser

Kontakt

Henning Michelsen Hansen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 72

Mobil

51 37 80 62

E-mail

hh@iu.dk