Svejsepas og svejsecertifikater

Mand der svejser

Vi formidler og administrerer reglerne for skolecertificering af svejsere samt sikrer, at kvalitetskrav og normer indenfor området bliver overholdt. 

Hvert år afholder vi en svejsekonference for ledere og faglærere, der underviser i svejsning. Læs mere her. 

Vi formidler og administrerer reglerne for stålsvejsning og plastsvejsning inden for skolecertificeringsordningen. Det sker gennem de to udvalg på området, som hedder P16 for stålsvejsning og P17 for plastsvejsning, som løbende sikrer, at kvalitetskrav og normer inden for området bliver overholdt. 

Hvert år afholder vi en svejsekonference for ledere og faglærere, der underviser i svejsning. 

Hvad er skolecertificeringsordningen?

Siden 1989 har svejsere haft mulighed for at blive certificeret gennem skolecertificeringsordningen. Ordningen giver svejsere mulighed for i forbindelse med AMU-svejsekurser at tage svejsecertifikat inden for en lang række svejseprocesser og materialer. I skolecertificeringsordningen er svejsecertifikaterne personlige, så svejseren kan skifte job, uden at miste sine svejsecertifikater.

Der udstedes årligt 7000-9000 svejsecertifikater, og i 2014 overtog skolerne opgaven med at udstede certifikaterne.

Svejsepas.dk og app

Svejsepas.dk er et system, der er udviklet af P16 Certificeringsudvalg for stålsvejsning. Svejsepas.dk giver svejseren overblik over sine certifikater digitalt. Samtidig kan den enkelt svejser give sin arbejdsgiver adgang til sine certifikater. For nuværende er svejsepas.dk kun tilgængeligt for stålsvejsning. Det forventes, at plastsvejsning vil blive digitalt i løbet af 2021.  

Evt. noget om appen. 

Regler og standarder for svejsning

Læs mere om regler og standarder inden for stålsvejsning

Læs mere om regler og standarder inden for plastsvejsning

Fornyelse og påtegning

 

 

Kontakt

Jørgen Bo Nielsen

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 46

Mobil

22 15 91 46

E-mail

jbn@iu.dk