ML-Prisen (Metalindustriens Lærlingepris)

Ml prisen
Lone folmer Bertelsen til ML prisen
Kasper Palm taler til ml prisen
Morten Ørnsholt taler til ml prisen

ML-Prisen 2021 fandt sted 24. september 2021

ML-Prisen 2021 er veloverstået. Vi forventer at åbne indstillingsformularen til ML-Prisen 2022 i løbet af november 2021. 
Siden 2003 har Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) i samarbejde med DI, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne uddelt ML-Prisen til 25 nyudlærte svende, der har gennemført en erhvervsuddannelse inden for metalindustrien.

Prisoverrækkelsen finder sted d. 24. september 2021 i Dronningesalen i Den Sorte Diamant i København. 

De afgørende indstillinger

Følgende kriterier skal opfyldes, for at man kan komme i betragtning til ML-Prisen:

  • Lærlingen skal indstilles både af praktikvirksomheden og erhvervsskolen, og begge parter skal udfylde hver deres indstillingsformular
  • Lærlingen skal have gennemført en uddannelse med tilknytning til Metalindustriens Uddannelsesudvalg med topkarakteren 12 til svendeprøven
  • Lærlingen skal have udmærket sig som en god kollega og samarbejdspartner undervejs i uddannelsen

Netop fordi indstillingen både skal komme fra erhvervsskolen og praktikvirksomheden, kan parterne med fordel indlede en dialog om indstillingen hurtigst muligt efter, at lærlingen har afsluttet svendeprøven.

Skuemestre, der har overværet svendeprøven, kan også indstille en lærling til ML-Prisen, men skuemesterens indstilling kan ikke stå alene. Skuemesterindstillingerne har udelukkende til formål at understrege lærlingens faglige niveau. 

Hvem kan indstilles hvornår?

Lærlinge, der aflægger svendeprøve i perioden fra 1. juli 2020 til 30. juni 2021, kan indstilles til ML-Prisen 2021. Indstillingsvinduet lukker 14. juli 2021 kl. 23.59. Vi forventer at give besked primo september 2021. 

Kontakt

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

E-mail

awt@iu.dk