20. jan 2020

Mathias fra Roskilde er ny danmarksmester i lastvognsmekanik

Efter tre intense konkurrencedage kulminerede dette års DM i Skills lørdag med kåringen af danmarksmestrene på 45 erhvervsuddannelser i Bella Center i København.

Her kunne Mathias Erforth Hinrichsen lade sig hylde som Danmarks bedste lastvognsmekaniker. Han er i lære hos Mogens Jensen A/S og går på TEC.

Jeg er megaglad og stolt. Jeg har været meget nervøs - selvom jeg vidste, at jeg havde klaret mig godt, vidste jeg ikke, hvordan de andre havde klaret det. Så det var en kæmpe overraskelse, at jeg vandt.
Danmarksmester i lastvognsmekanik, Mathias Erforth Hinrichsen


Statsministeren takkede deltagerne og hyldede vinderne

Statsminister Mette Frederiksen overrakte trofæer og uddelte håndtryk til vinderne. Hun benyttede også muligheden for at takke alle deltagerne for deres indsats.

Først og fremmest en kæmpe tak for at træffe det valg, som i virkeligheden er det sværeste valg – for det er det blevet i dagens Danmark at tage en erhvervsuddannelse. I har taget stilling, I er gået jeres egen vej fordi I vil noget for jer selv og med jeres fag. Kæmpe tillykke til jer alle sammen.
Danmarks statsminister, Mette Frederiksen


Se alle industriens danmarksmestre

Industrien har ved DM i Skills 2020 været repræsenteret med fagene automatiktekniker, industritekniker, karrosseritekniker, klejnsmed, personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker, entreprenørmaskinmekaniker samt grafisk tekniker og mediegrafiker.

Se vinderne i alle industriens fag her.

Derudover har publikum haft mulighed for selv at prøve kræfter med demofagene flytekniker, teknisk designer, værktøjsmager, landbrugsmaskinmekaniker og procesoperatør.

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med flere end 300 deltagere fra 45 fag og op mod 70.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.

Næste DM i Skills holdes i Fredericia i 2021.

Fotokredit: Per Daugaard.