Lastvognsmekaniker bliver konkurrencefag på DM i Skills

Hvordan får man tre lastvogne kørt i stilling inde i Bella Center i København? Det skal Syddansk Erhvervsskole, TEC og TECHCOLLEGE sammen med Scania, Volvo og Mercedes snart finde svaret på. De bidrager nemlig alle, når uddannelsen til lastvognsmekaniker til januar skal være konkurrencefag på DM i Skills, danmarksmesterskaberne for unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse.

Siden 2018 har uddannelsen til lastvognsmekaniker været et såkaldt demo-fag til DM i Skills, hvor besøgende har kunnet se en flot lastvogn og stille spørgsmål om lastvognsmekanikeruddannelsen og de karrieremuligheder, den giver adgang til. Men nu bliver en enkelt lastvogn altså til tre, når faget for første gang er med som konkurrencefag ved DM i Skills i Bella Center i København den 16.-18. januar 2020.

Skoler samarbejder om at skabe den bedste konkurrence

Syddansk Erhvervsskole, TEC og TECHCOLLEGE, de tre skoler, som udbyder uddannelsen til lastvognsmekaniker, er sammen ansvarlige for at bygge den 180 kvadratmeter store stand samt udvikle og afholde konkurrencen. Og der bliver ikke sparret på noget. Konkurrencen sponsoreres af lastvognsproducenterne Scania, Volvo og Mercedes, som hver især vil køre en helt ny lastvogn i stilling, så konkurrencedeltagerne har noget at arbejde på.

Hvem bliver Danmarks bedste lastvognsmekaniker?

Deltagerne til DM i Skills 2020 bliver i disse uger fundet ved regionale og lokale mesterskaber rundt om i landet. Det gælder også de i alt seks lastvognsmekanikerlærlinge, der skal dyste om at blive Danmarks bedste. IU melder naturligvis ud, når vi kender deltagerne, og følger dem helt frem til vinderne kåres i Bella Center i januar 2020.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anders Hiort Hansen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 63

Mobil

22 35 35 26

E-mail

ahh@iu.dk