4. maj 2021

Stor tilslutning til webinarer om produktøruddannelsen

I foråret har Industriens Uddannelser, Dansk Industri og 3F holdt to webinarer om produktøruddannelsen. Webinarerne blev arrangeret i samarbejde med hhv. Learnmark i Horsens og EUC Lillebælt i Fredericia.

Samlet har der været over 120 tilmeldte fra skoler og virksomheder, der var klar til at høre mere om produktøruddannelsen, som led i at skabe en ny og stærk generation af faglærte.

- Jeg kom hurtigt på arbejdsmarkedet, så jeg fik mere stabilitet omkring tingene. Jeg fik også en ny faglig stolthed og blev mere glad
Daniel Skovbjerg

På webinarene var der bl.a. oplæg af Mette Louise Petersen, chefkonsulent hos DI, og Pia Maul Andersen, næstformand industrigruppen 3F. Oplæggene gav indblik i alle fordelene ved at uddanne og beskæftige produktører.

Gav faglig stolhed og stabilitet

Virksomheden Vola deltog også i webinarerne med deres produktør Daniel Skovbjerg, der fortalte om sin baggrund for at gå i gang uddannelsen.

- Det hele startede med, at jeg var på kontanthjælp og skulle være far, så jeg var nødt til at hanke op i mig selv og få en uddannelse. Jeg troede først, at jeg skulle være industritekniker, men det var alt for meget matematik til mig, og derfor blev det produktøruddannelsen, fortæller Daniel Skovbjerg.

- Jeg kom hurtigt på arbejdsmarkedet, så jeg fik mere stabilitet omkring tingene. Jeg fik også en ny faglig stolthed og blev mere glad, tilføjer Daniel Skovbjerg.

Fastholde lokal arbejdskraft

For virksomheder er der også flere fordele ved at uddanne og beskæftige produktører. Ved at uddanne en produktør kan en virksomhed tiltrække og fastholde arbejdskraft til lokalområdet, og samtidig drage fordel af produktørens brede kendskab til industriel produktion.

Uddannelsen kan foruden på EUC Lillebælt og Learnmark Horsens også tages på Mercantec.

Fakta om produktøruddannelsen


Industriens Uddannelser har lavet en video med en produktør. Klik på billedet for at se filmen (åbner i Youtube).

Produktørelev Grundfos

  Filmen giver et indblik i hverdagen for Jens Kristian, der var produktørlærling hos Grundfos.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Jonas Steen Andersen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 53

Mobil

51 96 53 33

E-mail

jsa@iu.dk