4. okt 2021

I dag rejser seks landbrugsmaskinmekaniker-lærlinge til Tanzania

Foto: Ulandssekretariatet

Traktorerne ligner – næsten – sig selv, og lærlingene er også vant til både olie på fingrene og mejetærskere, der ikke vil tærske. Alligevel venter der de danske lærlinge en noget anderledes oplevelse, når de i dag starter deres rejse til Tanzania i seks ugers praktik. Her vil arbejdskulturen være en anden og det foretrukne værktøj er måske ikke tilgængeligt. Det skræmmer dog ikke Emmely Rosendal Birkballe. Hun er en af de lærlinge, der i dag tager til Tanzania:

- Jeg glæder mig til at prøve at arbejde i et land, hvor tingene er anderledes, end jeg er vant til, og måske nedbryde nogle af mine egne grænser, siger hun og tilføjer, at det mest udfordrende nok bliver det fysisk hårde arbejde. Det er fordi de maskinerne i Tanzania vil være ældre end dem, hun kender hjemmefra.

- Herhjemme laver vi meget el og computeropgaver, men dernede bliver det måske mere svejseopgaver og tungere arbejde, siger Emmely.

For Rasmus Lund Petersen er håbet, at han kan lære noget af sine tanzanianske kolleger, men også at de kan lære noget af ham:

- Jeg glæder mig til at komme ned og opleve kulturen og se, hvordan de arbejder som mekanikere og lære noget af det. Forhåbentlig vil de også kunne lære lidt af mig, siger han.

Samarbejde mellem erhvervsskolen HEG og fagbevægelse

Erhvervsskolen HEG i Aars har sammen med Ulandssekretariatet, som er fagbevægelsens udviklings- og bistandsorganisation, arrangeret turen til Tanzania. Det er tredje gang, at de sender lærlinge fra landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen til Tanzania.

På HEG i Aars er uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen glad for endnu en gang at kunne sende et hold lærlinge afsted til Tanzania:

- Vi kan se på de lærlinge, vi tidligere har haft i Tanzania, at de vokser helt vildt af sådan et ophold. De får prøvet sig selv og deres fag af i nogle helt andre omgivelser. Der er ikke altid det værktøj, de er vant til, sproget er et andet og det samme er arbejdskulturen. Uddannelsesniveauet er også et andet i udviklingslandene, og vores lærlinge vil nok opleve, at de med deres danske erhvervsuddannelse virkelig har noget at bidrage til verden med, siger han.

 

Hvis du vil lære mere om de seks lærlinge eller følge med i deres rejse, så kan du følge med på Ulandssekretariatets Facebookside

Ulandssekretariatets Facebookside