27. aug 2021

Grøn omstilling og genanvendelse er nøgleord i Plastindustriens nye kampagne

Plast er hovedingrediensen i et af Danmarks største varemærker, nemlig Lego. Med en ny kampagne giver Plastindustrien et vigtigt indblik i, hvem der er med til at lave de kendte klodser, og hvilke uddannelsesmuligheder der er inden for plastindustrien generelt.

Som plastmager kan man bl.a. arbejde med at producere Lego, men man kan også meget andet. Plastindustrien inviterer os med indenfor i en række forskellige virksomheder, der arbejder med plast, og som har et massivt fokus på genanvendelse, bæredygtighed og grøn omstilling.

En af dem er en anden legetøjsproducent Dantoy, som laver den velkendte kulørte scooter til børn.

- Vi tror, at fremtidens plastmageruddannelse er en mere teknologibaseret uddannelse, hvor man med de nyeste teknologier er med til at finde de fremtidige løsninger, siger Marck Matthiassen, administrerende direktør i Dantoy. Han uddyber:

- Det kunne være 3D-print eller robotprogrammering. Jeg synes, man skal vælge at blive plastmager, hvis man synes teknologi og bæredygtighed er spændende. Det er en superfed rolle, man kan få i fremtidens samfund, siger han i filmen.

Artiklen fortsætter efter billedet..

Skærmbillede fra filmen: Mød en virksomhed: Bliv en del af en højteknologisk plastbranche

Skal bruges til uddannelsesvejledning

Udover at styrke fortællingen om plastbranchen generelt som innovativ og højteknologisk, skal filmene bruges af bl.a. Studievalg Danmark til at vejlede unge, der skal til at vælge uddannelsesvej.

Filmene er i høj grad båret af en håndfuld af dem, der er i gang med plastmageruddannelsen. En af dem er Rasmus Elkjær Nielsen, der er plastmagerlærling hos Lego.

- Jeg vil godt være med til at ændre fremtiden og hele samfundets syn på hvad plast egentlig er, og hvad det kan blive brugt til, siger Rasmus Elkjær Nielsen. Han fortsætter med at fortælle, at han drømmer om at videreuddanne sig, så han kan være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid indenfor plast.

Artiklen fortsætter efter billedet..

Rasmus Elkjær Nielsen, plastmagerlærling hos Lego, medvirker i filmen: Mød en plastmager: Hvad er dine fremtidsdrømme?

Lærlinge, virksomheder og underviser

Foruden lærlinge og virksomheder medvirker også en underviser fra Den jydske Haandværkerskole, der deler sit personlige perspektiv på branchen.

Der er i alt blevet lavet ni film, som løbende vil blive delt på Plastindustriens Youtube-kanal. I Industriens Uddannelser deler vi også videoerne, så de kan komme ud til målgrupperne

Filmene er produceret i et samarbejde mellem Industriens Uddannelser, Den jydske Haandværkerskole, AMU Syd, 3F og Plastindustrien.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Thomas Jensen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 89

Mobil

20 31 97 90

E-mail

tje@iu.dk