Danmarks første elevatortekniker har fået svendebrev

For nylig fik Marcus Lindquist sit svendebrev, og han kan kalde sig Danmarks første elevatortekniker. Marcus Lindquist har været i lære hos den finske virksomhed KONE, og han er i dag ansat i virksomheden.

 Han er vild med mekanik og maskiner, så uddannelsen var det helt rigtige valg for ham.

- Jeg synes, maskiner er fede. Det er tungt og stort at arbejde med elevatorer, og så er der samtidig en masse små ting, der skal fungere sammen. Det er fedt at få det hele til at spille sammen som en helhed, fortæller Marcus Lindquist. 

Tæt samspil i branchen

Den nye uddannelse som elevatortekniker er et speciale på automatik- og procesuddannelsen. Specialet er udviklet i et tæt samspil med branchen.

- Elevatorbranchen efterspørger i stigende grad specialiseret arbejdskraft. Det er derfor glædeligt, at den første elevatortekniker nu er uddannet på TEC, siger uddannelseskonsulent Lars Thore Jensen og tilføjer:  

- Det er utroligt glædeligt, når arbejdstagere og arbejdsgivere engagerer sig i erhvervsuddannelserne. Kun gennem dette aktive engagement kan vi nå at dække kompetencebehovet, siger han.

Gennem en løbende kontakt fortsætter Industriens Uddannelser dialogen om praktikpladser, efteruddannelsesbehov og rekruttering inden for elevatorområdet med branchen.

Billede: Sandra Holmgaard, Dansk Metal