7. nov 2019

Seminarer holder skuemestre i topform

- Hvis ikke jeg følger med og kommer med de input, jeg selv har, så hjælper jeg jo ikke til med at gøre svendeprøverne bedre og skuemestervejledningen mere aktuel.

Sådan siger Troels Mikael Lund, skuemester på flyteknikeruddannelsen, om hvorfor han er taget med til skuemesterseminar. Foruden kollegaer fra hans eget fag er også skuemestre fra cykel- og motorcykelmekaniker samt værktøjsuddannelsen med på dagens seminar.

Mulighed for at stille spørgsmål

Dagen er startet med en introduktion til, hvordan IU arbejder med erhvervsuddannelser efterfulgt af en gennemgang af skuemestermesterens opgaver før, under og efter svendeprøven. Undervejs har deltagerne mulighed for at stille spørgsmål. Det leder bl.a. til drøftelser af, hvordan man bør mødes i god tid og aftale, hvordan svendeprøven forløber, hvordan skuemestre og eksaminator når frem til den karakter, som skal gives, og hvordan notater fra svendeprøven skal gemmes, hvis der skulle opstå en klagesag.

For at vedligeholde det fag, vi er udlært i, må vi også bidrage og sørge for, at den næste generation lærer det, de skal, på det rette niveau
Skuemester Troels Mikael Lund

Godt at møde kollegaer

Skuemestrene sidder sammen efter fag, og i kaffepausen går snakken godt.

- Det er en god anledning til at møde de andre skuemestre. Nogle af dem har jeg mødt – med års mellemrum – ude til prøverne, men der er også nogle, jeg ikke har mødt før, fortæller Troels Mikael Lund.

Ved nabobordet er cykel- og motorcykelmekanikerne begyndt at tale om prøverne på deres område. Med ved bordet sidder Lars Anker Rasmussen. Han har været skuemester på cykelmekaniker i 25 år, men selvom han er garvet, kan han stadig være i tvivl om noget.

- Jeg har fået svar på nogle ting, der har undret mig længe, siger han og fortæller, at han er taget med, fordi han er nysgerrig på de opdateringer, der sker på området. Dertil vil han gerne have mulighed for at tale med sine kollegaer og med repræsentanter fra IU, så han kender dem og deres arbejde lidt bedre.

En vigtig samfundsopgave

Seminaret er et ud af fem, som MI holder i løbet af november. En af grundene er, at der snart kommer en opdateret skuemestervejledning. Men dagen er også en anledning til mere generelt at blive opdateret på, hvad der sker inden for fagene, så man på bedste vis er klædt på til at tage ud og skue.

- Som skuemestre er det jer, der sikrer, at vores arbejde med at udvikle erhvervsuddannelser bliver fulgt helt til dørs. I sørger for, at vores uddannelser lever op til deres kvalitetsmæssige ry, og at lærlingene får en fair bedømmelse, når de aflægger svendeprøve, lød det bl.a. fra sekretariatschef Morten Ørnsholt i sin introduktion til dagen.

Selv kalder skuemester Troels Mikael Lund hvervet en vigtig samfundsopgave, som seminaret holder ham i form til at løse:

- For at vedligeholde det fag, vi er udlært i, må vi også bidrage og sørge for, at den næste generation lærer det, de skal, på det rette niveau, siger han.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

E-mail

awt@iu.dk

Morten Ørnsholt

Sekretariatschef

Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI)

Telefon

33 77 91 84

Mobil

29 49 45 92

E-mail

moe@iu.dk