ML-Prisen satte skub i Torbens karriere: 15 år senere har han været direktør i både Vietnam, Kuwait og Norden

Navn Torben Høberg
Alder 37 år
Uddannelse Automatikmekaniker ( i dag automatiktekniker)
Vinderår 2004

Du modtog ML-Prisen for 15 år siden – kan du huske det?

- Ja, det kan jeg! Det var en rigtig god oplevelse at få sådan et skulderklap for sin indsats. Jeg var jo helt nyuddannet, så det var et stort og overvældende arrangement.

Har du stadig statuetten?

- Ja, den står stadig fremme på mit kontor. Den er rigtig flot!

Hvad har du lavet, siden du fik prisen?

- Jeg læste videre til installatør i København, og så skrev jeg afgangsprojekt for FLSmidth, hvor jeg også blev ansat efterfølgende. Siden har min karriere udviklet sig fra at være designingeniør over projektingeniør via sælger til forretningsudvikler, imens jeg sideløbende om aftenen tog en lederuddannelse på DTU. Jeg endte faktisk med at blive udstationeret i Vietnam, hvor jeg var ansvarlig for FLSmidths kontor der. Der var jeg så i to år, og da jeg kom hjem, blev jeg tilbudt job i et andet firma, GEA, som havde lagt mærke til mig, mens jeg var i Vietnam. Det var mit første danske lederjob. Kort efter blev jeg forfremmet til også at have et globalt ansvar for produktudvikling, så pludselig var der fart på karrieren.

- Da jeg et par år senere blev kontaktet af min gamle arbejdsgiver FLSmidth med muligheden for at vende tilbage, takkede jeg ja og blev projektdirektør for projekter rundt omkring i verden, bl.a. Kuwait, hvor jeg byggede en organisation op fra nul til 70 ansatte. Senest er jeg så blevet kontaktet af Air Liquid, hvor jeg siden 1. juni har været ansvarlig for ca. 60 mennesker her i Norden og står for al vedligehold, engineering, service og samt supply chain for bulk leverancer.

Hvad har motiveret dig igennem din karriere?

- Jeg kan godt lide forandringer, at der sker noget nyt, og at man får noget mere i bagagen. Da jeg gik fra design- til projektingeniør til salg, der levede jeg af og for at få mere viden og erfaring. Men da jeg så begyndte at arbejde med salg, blev jeg grebet af en entreprenør-ånd og begyndte at se mulighederne for ikke bare at sælge det, vi allerede havde, men også at udvide paletten. Det var en stor legeplads for mig fx at tage til Vietnam og arbejde med forretningsudvikling der.

Hvilken betydning har det haft for dig, at du fik ML-Prisen som ung?

- Det er noget jeg har promoveret igennem mit CV og min LinkedIn-profil, så folk har kunnet se det, når jeg søgte job.

- Personligt har det også betydet meget, fordi det var en anerkendelse af at jeg kunne noget særligt. Det gav mig et boost, så jeg fik lyst til at fortsætte, og det har helt sikkert været med til at sætte skub i min karriere, fordi jeg stolede på mig selv.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

E-mail

awt@iu.dk

Morten Ørnsholt

Sekretariatschef

Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI)

Telefon

33 77 91 84

Mobil

29 49 45 92

E-mail

moe@iu.dk