IU har lavet prøver til næsten 180 AMU-kurser

Til udviklingen af prøver har IU bl.a. allieret sig med erhvervsskoler, der udbyder de pågældende kurser.

- Styrken [ved at AMU får prøver, red.] er, at vi kvalitetssikrer og hæver anseelsen for AMU, lød det i efteråret fra afdelingschef Leif Elsborg fra EUC Syd, da han deltog i en IU-workshop om at udvikle prøver til automation- og dataområdet.

Vigtigt bidrag fra skolerne

Repræsentanter fra erhvervsskolerne har deltaget i en eller flere af de 25 workshops og webinarer om prøveudvikling, som IU har stået for. Efter workshops og webinarer har de arbejdet videre med udvikling af de enkelte prøver hjemme på skolerne.

- Vi vil gerne rette en stor tak til alle de personer rundt omkring på erhvervsskolerne, som har engageret sig i udviklingen af AMU-prøver. Uden dem havde det ikke kunnet lade sig gøre, lyder det fra Morten Ørnsholt, sekretariatschef for Metalindustriens Uddannelsesudvalg.

I sekretariatet er der også blevet arbejdet intenst med prøveudvikling.

- At udvikle prøver til så mange AMU-kurser er en opgave, som godt har kunnet mærkes her i organisationen. Derfor er vi også stolte over at være nået i mål med at have udviklet de første 40 pct. af prøverne og være godt på vej med de resterende, fortæller Martin Liebing Madsen, sekretariatschef for Industriens Fællesudvalg.

Så mange prøver er der lavet

På nuværende tidspunkt har IU udviklet 179 prøver fordelt på følgende efteruddannelsesudvalg:

  • Industriens Fællesudvalg: 93 prøver
  • Metalindustriens Uddannelsesudvalg: 72 prøver
  • Fællesområdet for Svejsning- og Fyringsteknik: 14 

I alt skal Industriens Uddannelser lave prøver til 394 AMU-kurser i 2019 samt til nye AMU-kurser, som udvikles fremover.

Trepartsaftale skal styrke AMU

Prøverne på AMU-kurser er et af resultaterne fra trepartsforhandlingerne om voksen- og efteruddannelse, som fandt sted i efteråret 2017.

Blandt aftalens elementer var dels en revision af alle AMU-kurser, men også et krav om at styrke AMU ved at pålægge obligatoriske prøver for stort set alle AMU-kurser.

Læs hele trepartsaftalen om styrket voksen- og efteruddannelse

Kontakt os gerne og hør nærmere

Morten Ørnsholt

Sekretariatschef

Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI)

Telefon

33 77 91 84

Mobil

29 49 45 92

E-mail

moe@iu.dk

Martin Liebing Madsen

Sekretariatschef 

Industriens Fællesudvalg (IF)

Telefon

33 77 91 41

Mobil

21 21 88 16

E-mail

mlm@iu.dk