IF/MI-Konference: Kvalitet, talent og vejledning af voksne på dagsordenen

Industriens Fællesudvalg lagde for torsdag formiddag kl. 10 med et seminar, der havde kvalitet i uddannelserne som omdrejningspunkt. Her blev deltagerne hurtigt sat i arbejde, da de skulle forsøge at definere, hvilke leveregler for udvalgsarbejdet der kan understøtte høj kvalitet i uddannelserne. De enkelte udviklingsudvalg vil arbejde videre med konklusionerne fra mødet i løbet af 2019.

Hos Metalindustriens Uddannelsesudvalg var det talentarbejde i erhvervsuddannelserne, som var på dagsordenen. Baggrunden var den politiske aftale fra 2018, som afskaffede talentsporene. Det gav anledning til at drøfte, i hvilken retning talentarbejdet skal bevæge sig fremover. Dagen bød på indlæg fra bla. en antropolog, der har forsket i talent i erhvervsuddannelserne og deltagerne fik også besøg af et vaskeægte talent, nemlig industritekniker Casper Rasmussen, som repræsenterer Danmark ved World Skills i Rusland til august.

Vejledning af voksne om VEU

Ved IF og MI’s fælles konference den 24. maj var det vejledning af voksne om efter- og videreuddannelse, der var på dagsordenen. Blandt oplægsholderne her var Epinion, der fortalte om undersøgelser, der har været med til afdække barrierer og motivation for efteruddannelse blandt medarbejdere og virksomheder. FH og DA fortalte om de konkrete tiltag i form af portaler og eVejledning, som er et resultat af trepartsforhandlingerne om voksenefteruddannelse, og der var også mulighed for at høre om de erfaringer, som de tre konsulenter i DI og CO-industris opsøgende uddannelseskonsulenttjeneste har gjort sig.

Hør hvad deltagerne syntes om IF-seminaret

Hør hvad deltagerne syntes om MI-seminaret

Kontakt os gerne og hør nærmere

Martin Liebing Madsen

Sekretariatschef 

Industriens Fællesudvalg (IF)

Telefon

33 77 91 41

Mobil

21 21 88 16

E-mail

mlm@iu.dk

Morten Ørnsholt

Sekretariatschef

Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI)

Telefon

33 77 91 84

Mobil

29 49 45 92

E-mail

moe@iu.dk