Fornem pris til IU's erhvervsph.d.

Cathrine er erhvervsph.d.-studerende ved IT-Universitet og er i gang med et erhvervsph.d.-projekt i samarbejde med Industriens Uddannelser. I projektet undersøger hun, hvordan mindre organisationer kan blive bedre til at udnytte mulighederne ved big data.

- Jeg undersøger, hvordan små og mellemstore virksomheder kan blive skarpe på, hvilke data de har, hvordan de får fat i de her data, og hvilke datakilder de kan bruge til at forbedre og designe nye datadrevne services. På den måde håber jeg, at vi kan skabe ”databevidste” designprocesser, der gør det muligt for virksomheder at forholde sig til både tekniske og sociale aspekter, når de vil forbedre de services, de leverer, fortæller Cathrine.

EliteForsks Rejselegater blev overrakt torsdag den 28. februar af H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers i Operaen i København. Foto: Søren Kjeldgaard

200.000 kr. til udenlandsophold

Det foreløbige forskningsarbejde er af en kvalitet, så Cathrine Seidelin som en blandt 20 yngre forskere har modtaget EliteForsks rejselegat på 200.000 kr. Legatet skal bruges på et tre måneder langt ophold ved University of Washingtons afdeling for Human Centered Design and Engineering, som er specialiseret i brugercentreret udvikling.

– Når vi rejser ud, opnår vi nye erkendelser, og ser tingene fra en lidt anden side. Med EliteForsk rejsestipendierne får de unge forskere mulighed for at hente inspiration og danne netværk på de bedste universiteter rundt om i verden. Det er værdifuldt for de ph.d.-studerendes fremtid og for Danmark, som får gavn af talenternes nye viden og forbindelser, sagde uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers ved overrækkelsen.

Læs mere om EliteForsk-priser og rejselegater

Kontakt os gerne og hør nærmere

Henrik Amdi Madsen

Direktør

Telefon

33 77 91 04

Mobil

21 44 07 65

E-mail

ham@iu.dk