22. okt 2019

Fokus på fødevarer fremhæves nu i procesoperatørspeciale

Det er især procesoperatørernes viden om hygiejne, som fødevareindustrien kan bruge i deres produktion. For eksempel undervises eleverne i ”klassificerede rum”, et system til at inddele fabrikslokaler i kategorier med forskellige hygiejnekrav. Eleverne undervises også i sterilisering af rum, hvor luften i rummet ikke må hvirvles rundt, og hvor rengøringen derfor skal foregå iført renrumsdragt og alle bevægelser foregå i slowmotion.

EUC Lillebælt vil også udbyde uddannelsen

Procesoperatør med speciale i pharma og fødevareingrediens er indtil nu blevet udbudt på NEXT, EUC Nordvestsjælland og ZBC, men det forventes, at EUC Lillebælt også vil udbyde specialet allerede i begyndelsen af 2020.

På EUC Lillebælt har man derfor opgraderet faciliteterne, så de imødekommer specialets krav. Bl.a. har man bygget en ny proceshal med faciliteter som et omklædningsrum til undervisning i brug af forskellige dragttyper. Et lille bryggeri, hvor eleverne kan lære om hygiejne og mikroorganismer, er der også blevet plads til.

- Der er ret kontant afregning, når man brygger. Hvis man kvajer sig med hygiejnen, så skal øllet bare hældes ud, forklarer Henning Aaberg, Uddannelsesleder hos EUC Lillebælt, om hvad et bryggeri laver på procesoperatøruddannelsen og tilføjer, at eleverne dog normalt får øllet med hjem, så de kan forklare venner og familie om processen.

Udlærte procesoperatører kan snart efteruddanne sig

Som et andet tiltag der skal få fødevareindustrien til at ansætte flere procesoperatører, er Industriens Uddannelser ved at udvikle en efteruddannelsespakke til procesoperatører, der skal indeholde kompetencerne fra specialet i pharma og fødevareingrediens. Pakken skal sikre, at udlærte procesoperatører også kan specialisere sig inden for det felt, som uddannelsens navneændring har åbnet for. Efteruddannelsen, der udbydes som en pakke af AMU-kurser, forventes at være klar inden udgangen af 2019.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Jonas Steen Andersen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 53

Mobil

51 96 53 33

E-mail

jsa@iu.dk