Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen er med på DM i Skills for første gang

Når DM i Skills går i gang i Bella Center i København til januar, er det med flere nye fag på deltagerlisten. Et af dem er entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen. Specialiseringen i entreprenørmaskiner deltager som konkurrencefag, imens specialiseringen i landbrugsmaskiner er med som demofag. Hos Erhvervsskolerne Aars er det bl.a. synlighed som er målet for deltagelsen i DM i Skills.

- Vi håber selvfølgelig at få opmærksomhed omkring vores uddannelse og de muligheder, den giver. Derudover er de unge mennesker, der går på vores uddannelse, bare sindssygt dygtige, og det er altså en mekanikeruddannelse fra øverste hylde, de har valgt. Så de fortjener at komme ud og få prøvet deres kundskaber af i konkurrence med andre, siger fortæller uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen, Erhvervsskolerne Aars.

Gravemaskiner og gode jobmuligheder skal give synlighed

Erhvervsskolerne Aars er den eneste erhvervsskole, der udbyder hovedforløbet på uddannelsen til entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker. Men selvom uddannelsen hører til blandt de mindre, tror Aksel Gaardsted Christiansen nu nok, at den skal tiltrække opmærksomhed fra de omkring 70.000 besøgende, man forventer til DM i Skills.

- Meget af det grej, vores lærlinge skruer i, er stort og fylder en masse. Jeg håber, at det kan give en wow-effekt at køre en 40 tons gravemaskine ind i Bella Center og sige, at det er sådan noget som den, man arbejder med.

Jeg håber da på, at det kan give en wow-effekt at køre en 40 tons gravemaskine ind i Bella Center.

Om wow-effekten kan veksles til interesse for uddannelsen, vil vise sig. Ifølge Aksel Gaardsted Christiansen er der i hvert fald god grund til, at de unge, der skal besøge konkurrencerne i Bella Center, ser nærmere på netop denne uddannelse:

- Der er gang i byggeriet, og derfor er de unge mennesker på vores uddannelser voldsomt efterspurgte ude i branchen. Når der er gang i entreprenørmaskinerne, så kører de også nogle gange i stykker og har brug for nogen, der kan reparere dem. Så det er en uddannelse med gode jobmuligheder.

Deltagerne skal have nysgerrighed og faglig stolthed

Det er dog ikke kun skolen, uddannelsen og branchen, Aksel Gaardsted Christiansen mener skal have noget ud af at være med til DM i Skills. Han håber også, at det vil give deltagerne noget, de kan bruge fremadrettet:

- Er der noget, vi skal ruste unge mennesker til i dag, så er det at være nysgerrige på livet omkring dem, for hvis ikke vi tør udforske verden omkring os, så går vi i stå. Så nysgerrighed er noget, jeg håber, deltagerne tager med tilbage. Og så en faglig stolthed. For det er ikke en teknisk uddannelse af den lette slags, de er i gang med. Det er kompliceret stof og et bredt felt, hvor de skal vide noget om det hele. Det må de gerne være stolte af.

DM i Skills finder sted 16.-18. januar 2020 i Bella Center i København. Her dyster lærlinge fra 50 forskellige erhvervsuddannelser i at blive Danmarks bedste. Vi følger industrifagene og deres deltagere hele vejen til vinderne kan kåres. Følg med her og på Facebook.dk/industriensudd

Kontakt os gerne og hør nærmere

Merete Hende

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 64

Mobil

61 13 30 41

E-mail

mh@iu.dk

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

E-mail

awt@iu.dk