Annelie, Emil og Rasmus bygger kampfly i Texas

Tre danske industriteknikerlærlinge er i disse dage i praktik på den amerikanske kampflyproducent Lockheed Martin i Texas. 

De tre lærlinge, der i år er udvalgt til opholdet hos flyproducenten er:

  • Annelie Helén Elisabeth Mannerfelt Hersley er i lære hos DSB Vedligehold og går på Mercantec
  • Emil Jung Johansen er i lære hos Grundfos A/S og går på Mercantec
  • Rasmus Frøland er i lære Thoka Finmekanik og går på NEXT Uddannelse København

Rasmus Frøland er dertil nykåret danmarksmester i industriteknik ved det netop afholdte DM i Skills i Næstved. 

- Jeg glæder mig til at få en kæmpe oplevelse og til at se, hvordan de gør det, vi gør hver eneste dag her hos Thoka. Sådan sagde Rasmus Frøland tidligere på året, da IU mødte ham til en snak om hans forventninger til opholdet. 

Det faglige niveau imponerer

De tre udvalgte industriteknikerlærlinge er afsted indtil slutningen af juni. De er udvalgt ud af 20 indstillede kandidater. Det er et uvildigt dommerpanel bestående af undervisere fra tre erhvervsskoler, der har valgt de tre på baggrund af konkrete produkter og motiverede ansøgninger. 

 - Vi ved fra sidste gang, vi havde lærlinge på fabrikken, at virksomheden er imponeret over det faglige niveau hos de unge danskere. De er meget bredere skolet end amerikanske industriteknikere. Det betyder, at danske industriteknikere på mange måder er på niveau med de amerikanske ingeniører, sagde Claus Jensen til DI Business tilbage i april ved et arrangement i forbindelse med udsendelsen.

Også forhenværende fungerende direktør i DI delte roser ud til de tre lærlinge.

- I hele verden arbejder faglærte fra danske industrivirksomheder med alt fra vindmøller, mejeriudstyr, varmepumper og mange andre produktionsmaskiner. Praktikopholdet her er en klar cadeau til fagligheden hos de tre dygtige lærlinge, vi sender afsted – og hos danske faglærte i det hele taget, sagde Kim Graugaard. 

Lockheed Martin producerer kampflyet Joint Strike Fighter F35, som Danmark har bestilt 27 af. På flyvirksomheden får de unge danskere mulighed for at få et unikt indblik i flere forskellige led af produktionen af F35.

Praktikopholdet er et samarbejde mellem Dansk Metal, Dansk Industri, virksomheden Multicut samt amerikanske Lockheed Martin

Fotos: Lockheed Martin

 

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Morten Ørnsholt

Sekretariatschef

Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI)

Telefon

33 77 91 84

Mobil

29 49 45 92

E-mail

moe@iu.dk