På vej til DM i Skills - Magnus er spændt på nye udfordringer

Når DM i Skills skydes i gang den 18. januar i MCH Messecenter Herning, kan man blandt andet opleve danmarksmesterskaberne for automatikteknikere. Den ene af de fire automatikteknikere, der skal dyste, er Magnus Bach Mikkelsen. Industriens Uddannelser har fået en snak med Magnus om forberedelserne og forventningerne til at deltage i dette års DM i Skills.

  • Navn: Magnus Bach Mikkelsen
  • Uddannelse: Automatiktekniker
  • Praktikvirksomhed: SP Moulding A/S i Juelsminde
  • Erhvervsskole: Mercantec
  • Alder: 19 år

Hvordan forbereder du dig til DM i Skills, og er du ved at være klar?

- Jeg forbereder mig ved at klargøre og teste det udstyr, vi skal have med, og så forbereder jeg mig på de opgaver, vi kan få. Jeg føler mig rimelig klar, og jeg er spændt på det.

Hvilke forventninger har du til at prøve dine evner af på højeste niveau, og hvad betyder det for dig at få mulighed for at deltage i DM i Skills?

- Jeg tror, det bliver sjovt, og jeg synes, det er spændende at få nogle nye udfordringer.

Hvorfor valgte du uddannelsen til automatiktekniker?

- Jeg syntes, det lød spændende, og jeg gad ikke tre år på skolebænken i gymnasiet. Jeg kunne godt lide at lege med el, så først tænkte jeg, at jeg skulle være elektriker, men så faldt jeg over uddannelsen til automatiktekniker. Det lød spændende at kunne komme ud i industrien, og jeg synes, jeg har ramt rigtigt. Uddannelsen passer godt til mig, fordi den er meget varieret. Jeg prøver mange forskellige ting, og det er en bred uddannelse.

Hvad er det mest interessante ved dit arbejde og din arbejdsplads?

- Det er meget dynamisk og varieret, og jeg får lov at rode med maskiner. En dag kan det være meget simpelt arbejde, og den næste dag skal jeg virkelig bruge hovedet.

Hvad er dine planer for fremtiden?

- Jeg har overvejet at læse videre til maskinmester, men ellers vil jeg gerne ud og programmere PLC’er, når jeg engang er udlært. Det er noget af det, jeg har fundet ud af er spændende, og som jeg gerne vil arbejde med. Så jeg vil muligvis læse videre, men ikke lige inden for det næste stykke tid.

Magnus Bach Mikkelsen er den ene af fire automatikteknikere, der skal dyste til mesterskaberne. I alt stiller industrien i år med 29 konkurrencedeltagere i konkurrencefagene klejnsmed, automatiktekniker, industritekniker, karrosseritekniker og personvognsmekaniker.

DM i Skills 2018 finder sted i MCH Messecenter Herning fra torsdag den 18. januar, hvor undervisningsminister Merete Riisager skyder mesterskaberne igang. Over tre dage dyster nationens bedste unge håndværkere, inden danmarksmestrene får overrakt trofæerne lørdag den 20. januar af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Der er fri entré alle tre dage.

Frem til det går løs, vil du kunne møde flere af industriens deltagere her på iu.dk, eller holde dig opdateret på vores Facebook-side.

Program for DM i Skills 2018

Læs mere om SkillsDenmark

Følg os på Facebook

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

E-mail

awt@iu.dk