Fik ML-Prisen for ti år siden, nu underviser han selv på uddannelsen

Frem mod uddelingen af ML-Prisen 2018 har Industriens Uddannelser talt med tre tidligere prismodtagere, om hvordan det er gået dem, siden de fik prisen. Hver historie er med til at skabe et samlet billede af, hvor mange veje man kan gå, når man har taget en erhvervsuddannelse i metalindustrien.

Navn Rasmus Niels Aalykke Dal
Alder 38 år
Uddannelse Datafagtekniker (i dag datatekniker - programmering
Vinderår 2008


- Umiddelbart efter ML-Prisen i 2008 blev jeg headhuntet til et job som it-konsulent i Netcompany i København. Derefter har jeg haft forskellige it-jobs rundt i landet og senest i en stilling som it-udviklingschef i en privat virksomhed på Fyn. Mens jeg var der, blev jeg træt af at kigge ind i en skærm så mange timer om dagen. Jeg savnede den menneskelige kontakt og tænkte på, hvordan jeg kunne udnytte det og stadig programmere. Jeg faldt over en stilling som underviser på Syddansk Erhvervsskole, som jeg prøvede at søge. Den fik jeg. I begyndelsen underviste jeg på webintegrator-uddannelsen, men i dag underviser jeg på den uddannelse, jeg selv fik ML-Prisen for i 2008. Jeg har undervist i fem år nu. Det havde jeg aldrig troet, jeg skulle. Jeg havde ambitioner om at nå til tops inden for it-verdenen og åbne egen virksomhed. Men jeg er meget glad for det, og jeg har selv indstillet en elev til ML-Prisen 2018.

 Fik stjålet sin ML-Pris

- Jeg har altid været stolt af at have fået ML-Prisen. Jeg har nævnt den i jobansøgninger sammen med et billede af statuetten, og så har jeg haft statuetten stående på mit skrivebord, indtil jeg mistede den, fordi der var indbrud, der hvor jeg bor. Det er ærgerligt, for det er altid med en vis stolthed, at jeg har haft den stående.

- Drømmen om at blive selvstændig lever stadig en lille smule, og jeg laver lidt programmering ved siden af jobbet som underviser. Det er på hobbyplan, og jeg gør det, når jeg har lyst. I forbindelse med min stilling som underviser har jeg også videreuddannet mig og taget en bachelor i webudvikling og programmering, og til næste år starter jeg på en diplomuddannelse i pædagogik.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Sine Neuchs Thomsen

Kommunikationskonsulent

Telefon

33 77 91 33

Mobil

22 87 83 51

E-mail

st@iu.dk