CELF afkortede AMU-kursus med succes

Som den første skole i Danmark har CELF i Nykøbing Falster afviklet et AMU-kursus med kollektiv afkortning. Det drejer sig om kurset Fejlfinding på køleanlæg, 40664. Kurset er normeret til tre dage, men blev gennemført på to dage ud fra en forudgående vurdering af kursisternes faglige niveau. Det fortæller Jannie Bojesen, virksomhedskonsulent på CELF.

- Vi fik en henvendelse fra en virksomhed, som gerne ville have en gruppe medarbejdere på kurset. Faglæreren havde en snak med en medarbejder fra virksomheden for at sikre, at alle deltagerne havde et vist fagligt niveau, siger Jannie Bojesen.

Dermed kunne kurset afkortes kollektivt for de 13 tilmeldte kursister.

Kurset forløb, som det skulle

- Jeg har hørt fra underviseren, at det forløb fint, og at testen til prøven også blev modtaget ganske fint af kursisterne, tilføjer Jannie Bojesen, virksomhedskonsulent hos CELF.

Kurset blev afviklet i april måned i år. Det er første gang, at muligheden for kollektiv afkortning af et AMU-kursus bliver benyttet på industriens område.

Kollektiv afkortning er Undervisningsministeriets prøveordning fra 1. juli 2017, der skal gøre AMU-systemet mere fleksibelt for virksomheder. Ordningen giver mulighed for, at en medarbejdergruppe kan få afkortet et AMU-kursus, hvis de har de kompetencer, der afkortes for, og hvis de gennemfører en sluttest, der er tilpasset kurset.

Se listen med kurser der kan afkortes her.

Her ses en guide til, hvordan du kan komme i gang med kollektiv afkortning af AMU-kurser.