Bøtten er vendt: Højere søgning i værtskommuner efter DM i Skills

Erhvervsskolerne i syv midt- og vestjyske kommuner får markant flere elever til sommer sammenlignet med sidste år. DM i Skills er med til at trække de unge mod erhvervsuddannelser, skriver Altinget.dk.

På landsplan steg søgningen til erhvervsuddannelserne med 0,9 procentpoint, fra 18,5 i 2017 til 19,4 procent i 2018. I Herning lå stigningen på 3,7 procentpoint, i Holstebro på 5,7 og Lemvig på hele 9,6 procentpoint.

En kombination af flere ting

Når erhvervsskolerne i området oplever øget stigning, er det en kombination af flere ting, siger Merete Gammelmark, programleder for DM i Skills i Herning.

- Vi har haft fokus på at gå dybt med de unges mindset, så DM i Skills ikke bare var en dag ude på messen. Vi sørgede for, at skolerne i vores område havde noget konkret at arbejde med op til eventen. Det lå klar til brug, så lærerne ikke skulle forberede det, så vi har også løftet byrden for dem, siger Merete Gammelmark til iu.dk og tilføjer:

- Så det er en kombination af, at både lærere og elever var godt forberedt, at det var en flot, velafviklet event med god plads og flotte ”Prøv, mærk og føl”-områder, siger hun.

Vi skal blive ved med at forbedre publikumsoplevelsen

I de faglige udvalg er der også et stort fokus på, at de besøgende skal have et ordentligt indtryk af fagene og en god oplevelse med hjem. Og der er ingen tvivl om, at også her er man blevet skarpere på, hvad der virker.

- Vi bliver hele tiden bedre til at vise vores fag frem og tilrettelægge både konkurrence- og demonstrationsstande, så de fremstår mere attraktive for publikum. Og så samarbejder vi naturligvis tæt med både skoler, virksomheder og sponsorer om opbygningen af standene og tilrettelæggelsen af aktiviteter herpå, siger Morten Ørnsholt, sekretariatschef i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, og tilføjer:

- Vores uddannelser bliver formidlet i øjenhøjde med publikum. På standene har vi engagerede unge fagambassadører, relevante informationsmaterialer, og så holder vi et skarpt øje på den teknologiske udvikling. De besøgende kan prøve alt fra svejsesimulatorer og mini-CNC-maskiner til Virtual Reality, så vi nu har mulighed for at flytte fx produktionsmiljøerne ud på DM i Skills. Vi skal blive ved med at forbedre publikumsoplevelsen, siger Morten Ørnsholt.

Værtskabet for DM i Skills går på skift mellem Danmarks regioner. Næste gang er det Region Sjællands tur til at stå for mesterskaberne, der finder sted i Næstved 4. til 6. april 2019.

Læs mere:

SkillsDenmark

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

E-mail

awt@iu.dk