Banebrydende samarbejde sender tre industriteknikerlærlinge til Texas

Om små to uger flyver tre danske industriteknikerlærlinge til Texas i USA. Her skal de være med til at bygge kampfly på Lockheed Martins fabrik, som også skal producere Danmarks 27 nye kampfly af typen F-35.

Det blev markeret med en reception i Industriens Hus mandag formiddag 16. april 2018. Her var de aktører, der har været med til at få udvekslingsaftalen til at falde på plads, samlet for at give de tre lærlinge lidt ord med på vejen.

- Vi håber, at jeres tur til USA vil inspirere andre unge og skabe opmærksomhed om, at der er en hel verden af muligheder med jeres uddannelse, sagde Karsten Dybvad, direktør i DI, der der stod side om side med Claus Jensen, formand for Dansk Metal, ved talerstolen.

- Vi glæder os over at se, hvad det gode samarbejde på tværs af landegrænser kan præstere, supplerede Claus Jensen.

Det er et tæt samarbejde mellem DI, Dansk Metal, den danske virksomhed, Multicut A/S, og den amerikanske kampflyproducent, Lockheed Martin, der har gjort turen til Texas mulig for tre danske industriteknikerlærlinge. Foto: Industriens Uddannelser

Det er et tæt samarbejde mellem DI, Dansk Metal, den danske virksomhed, Multicut A/S, og den amerikanske kampflyproducent, Lockheed Martin, der har gjort turen til Texas mulig for tre danske industriteknikerlærlinge. Foto: Industriens Uddannelser

 

De bedste af de bedste

Repræsentanter fra det amerikanske firma, Lockheed Martin, hvor lærlingene skal arbejde under deres ophold, var også til stede ved arrangementet.

- I er de bedste af de bedste, så vi har høje forventninger til jer, sagde Ana Wugofski, Vice President of International Business Development, Lockheed Martin Aeronautics.

De tre lærlinge, Nicklas, Robert og Asger, som skal rejse sammen til Fort Worth i Texas var også til stede ved receptionen, og de var alle tre fulde af forventninger frem mod afrejsedagen.

- Jeg glæder mig som et lille barn. Jeg vil bare gerne afsted nu, sagde Asger Nielsen fra Maskinfabrikken Metalteknik.

- Nu har vi jo hørt i dag, at de har en anden måde at arbejde på derovre. Jeg glæder mig meget til at se, hvordan det bliver og hvordan deres tilgang differentierer sig fra vores, sagde Robert Løgager Nielsen fra VOLA A/S i Horsens.

Banebrydende samarbejde

Drengene flyver afsted 29. april og kan se frem til to måneders ophold i Fort Worth, Texas, hvor de bliver indkvarteret på et hotel, der ligger tæt på fabrikken.

Forud for opholdet ligger et tæt samarbejde mellem DI, Dansk Metal og kampflyproducenten Lockheed Martin. Men også den danske industrivirksomhed, Multicut A/S, har spillet en vigtig rolle i at få udvekslingsaftalen på plads. Multicut A/S er nemlig underleverandør til Lockheed Martins fabrik, og de tre lærlinge vil således være udlånt til Multicut A/S af deres egne praktikvirksomheder under opholdet.

Se DI og Dansk Metals indslag

Kontakt os gerne og hør nærmere

Morten Ørnsholt

Sekretariatschef

Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI)

Telefon

33 77 91 84

Mobil

29 49 45 92

E-mail

moe@iu.dk